Tomb Raider – Populär i både spel och film

En kvinnlig karaktär som nästan blivit omåttligt populär är Lara Croft. I den första filmen som släpptes så spelades karaktären av Angelina Jolie och i den senare så innehar svenska Alicia Vikander rollen. Det vissa kanske inte har koll på är att filmen faktiskt kommer från spelvärlden.

Tomb Raider som film

För den som inte fördjupat sig i spelvärlden så kanske Tomb Raider mest, eller enbart, är känd som film. Faktum är att filmen är baserad på spelserien som drog igång redan 1996. Filmen kom 2001 och mottogs faktiskt inte allt för väl från början. Kritiker menade att det helt enkelt var en för tråkig handling i filmen. Dock så blev Angelina prisad för sitt skådespelande och filmen var faktiskt den bäst säljande under sin första visningshelg.Har du varit ett fan av Tomb Raider? Då har du kanske något att se fram emot. Alicia Vikander som spelade Lara Croft 2018, berättade redan under 2019 att vi mest troligt kommer få se henne i rollen igen snart.

Tomb Raider som spel

Som tidigare nämnt så såg karaktären först ljuset i ett spel. Det var, som filmerna, ett actionfyllt äventyr. Spelet har sedan släppts i på flera enheter som Game Boy, Playstation, som casinospel och såklart som PC-spel. Även här har Angelina varit modellen. Trots att spelet släpptes för första gången 1996 så lever det vidare. Söker man lite spänning online så hittar man Tomb Raider som en spännande spelautomat på denna sajt. Vill man fördjupa sig så finns den senaste utgåvan det vanliga spelet på alla större plattformar och spelkonsoler. Är du nyfiken på hur spelet har utvecklats med tiden så hittar du en video nedan.