Populärt med Matcha Te

Matcha te är något som har blivit väldigt populärt den senaste tiden. Anledningarna till det är flera. Till exempel så är matcha riktigt nyttigt och påverkar både kropp och själ på ett positivt sätt. Dessutom är det gott och mycket användbart, inte bara som dryck.

Vad är matcha?

Matcha är ett pulver gjort av grönt te. Vi vet nog alla hur hälsosamt grönt te är men då pratar vi om ett te gjort på de gröna löven som vi sedan tar ur koppen innan vi dricker. Matcha däremot är torkade gröna telöv som sedan blir malda till ett pulver. Detta betyder att du får i dig mycket mer näringsämnen än du får från att bara dricka teet.

Vilken inverkan har matcha på vår hälsa?

Matcha är fullt av antioxidanter först och främst. Bara det är ett stort plus. Dessutom ger matcha dig bättre energi och fokus. Perfekt att dricka en kopp innan en stor tenta till exempel. Sedan är matcha också väldigt bra för att bli av med gifter och dåliga ämnen i kroppen eftersom det gynnar din leverfunktion.

Klicka här för att läsa mer om matchas positiva egenskaper. Du kan även ta en titt på roliga recept där du kan använda matcha. Det är så mycket mer än bara en dryck.