inamorata – allt om populärkultur!

Är du intresserad av populärkultur? Då har du hittar rätt. Här skriver vi om allt från film till dans, främst de kvinnliga bidragen. Eftersom det idag dyker upp saker hela tiden så hade vi tänkt att göra det enkelt för dig genom att samla allt på en sajt! Vi hoppas och tror att du kommer finna något i din smak hos oss. Vi tänkte börja med att gräva lite i filmvärlden.

Oscarsgalan

Oscarsgalan hålls vanligtvis någon gång under det första kvartalet. År 2018 som också var den 90:e upplagan, hölls den 4 mars. Här nomineras både människor och deras verk till olika kategorier. Kategorierna täcker allt från bästa ljudmix till bästa film där man kan bli nominerad till flera kategorier. I kategorin “Bästa utländska film” fanns bland de nominerade en svensk titel: The Square, av Ruben Östlund. Trots att det förmodligen var en hel filmintresserade svenskar som höll tummarna så räckte det tyvärr inte hela vägen fram, istället vann så A Fantastic Woman som var ett chilenskt bidrag. I kategorin “Bästa film” så vann titeln The Shape of Water.

Frances McDormand Bästa kvinnliga huvudroll

När det kommer till kategorin “Bästa huvudroll” så har man valt att dela upp den i en kategori för kvinnor och en för män. Under 2018 års Oscarsgala så vann Gary Oldman för sin roll i filmen Darkest Hour. I kategorin “Bästa kvinnliga huvudroll” så vann Frances McDormand för sin roll i filmen Three Billboards outside Ebbing, Missouri. Hon är idag 61 år med två vunna oscars, en från den senaste galan och en från 1997 för huvudrollen i filmen Fargo där hon spelar en polis. Hon har under sin karriär samlat på sig 89 priser, varav 2 är oscars, och 86 nomineringar.